ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΩ
ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΩ (σκόνη ή κάψουλες - ρόφημα, τσάι ή καφές - συνδυαστική χρήση)
3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
4. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
5. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 30%
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
2. ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΩ (σκόνη ή κάψουλες - ρόφημα, τσάι ή καφές - συνδυαστική χρήση)
3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
4. ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
5. ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 30%
1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που μού έχουν θέσει αρκετοί άνθρωποι για το γανόδερμα είναι πως το πίνω, είτε την σκόνη είτε τις κάψουλες.
Αρχικά, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εμφανίζει αυτό το μανιτάρι. Το γανόδερμα :
1. ανήκει σε μία ομάδα τροφίμων, τα οποία ονομάζονται "λειτουργικά" (2),
2. χρησιμοποιείται σε διάφορα φαρμακολογικά σκευάσματα (104),
3. έχει χαρακτηριστεί ως το "πιο ισχυρό προσαρμογόνο" της φύσης (146). Τα προσαρμογόνα είναι γνωστά και ως "ανταπτογόνα" (adaptogens).
4. ταξινομείται στα φαρμακευτικά μανιτάρια, και είναι το σημαντικότερο εξ'αυτών.
5. συμπεριλαμβάνεται στη Φαρμακοποιία της Κίνας (70, 93) και στην Αμερικάνικη Βοτανική Φαρμακοποιία (93).
Το γανόδερμα έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 4.000 χρόνια (137) και η πιο γνωστή ονομασία του είναι το "μανιτάρι της αθανασίας" (71, 74, 93, 108). Η ίδια η λέξη "γανόδερμα" ετυμολογικά σημαίνει "λαμπερό δέρμα" διότι η ελληνική λέξη "γανός" σημαίνει λαμπερός, φωτεινός, αστραφτερός.
Το γανόδερμα περιέχει περίπου 400 συστατικά όπως:
- πρεβιοτικά,
- ασβέστιο (74, 93), φώσφορο (74, 93, κάλιο (74, 93), μαγνήσιο (74, 93), χαλκό (74), σίδηρο (74, 93), ψευδάργυρο (74) και σελήνιο (74, 93), και
- πεπτίδια (20, 127), ένζυμα (30), λιπαρά οξέα (30, 127), βιταμίνες (30), και φαινολικές ενώσεις (49, 74).
Ένα παραστατικό γράφημα για τα συστατικά φαίνεται εδώ (121), ενώ οι σημαντικότερες δραστικότητες του φαίνονται εδώ, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι αναλγητικές, ανοσορυθμιστικές, αντι-οξειδωτικές, αντι-υπερτασικές, αντι-φλεγμονώδεις, αντιιικές (συμπεριλαμβανομένου του κορωναϊού) και άλλες δραστικότητες.
Όσον αφορά τις μελέτες, περισσότερες από 80 χώρες είναι ενεργές στην έρευνα για αυτό το μανιτάρι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Ένα από τα πιο συνηθισμένα ερωτήματα που μού έχουν θέσει αρκετοί άνθρωποι για το γανόδερμα είναι πως το πίνω, είτε την σκόνη είτε τις κάψουλες.
Αρχικά, ας δούμε ορισμένα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εμφανίζει αυτό το μανιτάρι. Το γανόδερμα :
1. ανήκει σε μία ομάδα τροφίμων, τα οποία ονομάζονται "λειτουργικά" (2),
2. χρησιμοποιείται σε διάφορα φαρμακολογικά σκευάσματα (104),
3. έχει χαρακτηριστεί ως το "πιο ισχυρό προσαρμογόνο" της φύσης (146). Τα προσαρμογόνα είναι γνωστά και ως "ανταπτογόνα" (adaptogens).
4. ταξινομείται στα φαρμακευτικά μανιτάρια, και είναι το σημαντικότερο εξ'αυτών.
5. συμπεριλαμβάνεται στη Φαρμακοποιία της Κίνας (70, 93) και στην Αμερικάνικη Βοτανική Φαρμακοποιία (93).
Το γανόδερμα έχει χρησιμοποιηθεί για περισσότερα από 4.000 χρόνια (137) και η πιο γνωστή ονομασία του είναι το "μανιτάρι της αθανασίας" (71, 74, 93, 108). Η ίδια η λέξη "γανόδερμα" ετυμολογικά σημαίνει "λαμπερό δέρμα" διότι η ελληνική λέξη "γανός" σημαίνει λαμπερός, φωτεινός, αστραφτερός.
Το γανόδερμα περιέχει περίπου 400 συστατικά όπως:
- πρεβιοτικά,
- ασβέστιο (74, 93), φώσφορο (74, 93, κάλιο (74, 93), μαγνήσιο (74, 93), χαλκό (74), σίδηρο (74, 93), ψευδάργυρο (74) και σελήνιο (74, 93), και
- πεπτίδια (20, 127), ένζυμα (30), λιπαρά οξέα (30, 127), βιταμίνες (30), και φαινολικές ενώσεις (49, 74).
Ένα παραστατικό γράφημα για τα συστατικά φαίνεται εδώ (121), ενώ οι σημαντικότερες δραστικότητες του φαίνονται εδώ, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι αναλγητικές, ανοσορυθμιστικές, αντι-οξειδωτικές, αντι-υπερτασικές, αντι-φλεγμονώδεις, αντιιικές (συμπεριλαμβανομένου του κορωναϊού) και άλλες δραστικότητες.
Όσον αφορά τις μελέτες, περισσότερες από 80 χώρες είναι ενεργές στην έρευνα για αυτό το μανιτάρι, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
2. ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ ΠΩΣ ΤΟ ΠΙΝΩ
Τώρα, επιστρέφοντας στο θέμα του παρόντος άρθρου, παρόλο που θεωρώ ότι δεν έχει σημασία πώς το πίνω εγώ, αλλά ο κάθε άνθρωπος να επιλέξει τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα, η χρήση που κάνω είναι η εξής:
Για λόγους ευκολίας, χρησιμοποιώ συνήθως την κάψουλα, αλλά ενίοτε χρησιμοποιώ και την σκόνη δεδομένου ότι η πικρή του γεύση δεν με ενοχλεί, και πλέον μπορώ να πω ότι την έχω συνηθίσει.
Το γανόδερμα το πίνω μαζί με νερό (είτε αφορά τις κάψουλες είτε αφορά την σκόνη).
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το γανόδερμα. Για παράδειγμα, μπορεί να προστεθεί :
- στον χυμό,
- στο σμούθι,
- στο πρωινό π.χ. στις νιφάδες βρώμης ή άλλων δημητριακών,
- στην πουτίγκα,
- στα ωμοφαγικά γλυκά,
- στις σούπες,
- στις σάλτσες,
- στην σαλάτα.
Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις φυσικές μάσκες προσώπου που φτιαχνονται με σπιτικά υλικά. Δείτε ορισμένους τρόπους χρήσης.
Γανόδερμα πώς να το πίνω ως σκόνη ή κάψουλες
Εάν ξεκινάτε τώρα να λαμβάνετε το γανόδερμα, το ιδανικό είναι να το πίνετε αμέσως μετά τα γεύματα για τις πρώτες 2 εβδομάδες, και από την 3η εβδομάδα και μετά, να το πίνετε 30' ή περισσότερο πριν από τα γεύματα.
Κάποιες διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρξουν ανάλογα το προφίλ του εκάστοτε ανθρώπου, τις ανάγκες που έχει και για ποιον λόγο το χρησιμοποιεί. Δείτε τον τρόπο χρήσης. Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή την διάθεση να διαβάσετε όλη την διαθέσιμη πληροφορία, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε ώστε να αποκτήσετε ένα πιο εξατομικευμένο πρόγραμμα.
Γανόδερμα πώς να το πίνω ως ρόφημα, τσάι ή με καφέ
- ως ρόφημα: το γανόδερμα μπορείτε να το πίνετε ως ρόφημα κάνοντας την χρήση των τσιπς. Δείτε και ένα μικρό άρθρο για το γανόδερμα ως ρόφημα.
- τσάι: Από τα ροφήματα, επιλέγω το τσάι, και ο τρόπος με τον οποίο το πίνω είναι ο εξής:
από το προηγούμενο βράδυ, βάζω σε μία μεγάλη κανάτα 1 φακελάκι και την γεμίζω με νερό. Το πρωί έχω έτοιμο τσάι για όλη την ημέρα, το οποίο λαμβάνω με απόσταση 1 ώρα από τα γεύματα.
Το τσάι ποτέ δεν το πίνω με βραστό νερό διότι καταστρέφεται σημαντικό μέρος από τις θρεπτικές ιδιότητες που εμφανίζει το γανόδερμα, ενώ μία μελέτη έδειξε ότι αυτό ισχύει και για το τσάι.
- Τώρα, σχετικά με τον καφέ :
λόγω του ότι δεν πίνω καφέ (είναι ζήτημα αν σε όλη μου την ζωή έχω πιει 5 φορές καφέ, και αυτές ως φοιτητής), δεν γνωρίζω ποια είναι τα μυστικά της βέλτιστης προετοιμασίας του.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια και με το τσάι, δηλαδή δεν πρέπει να γίνεται χρήση βραστού νερού, αλλά ζεστού, δηλαδή να μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να καίγεται η γλώσσα.
Αρκετοί άνθρωποι μού έχουν αναφέρει ότι τον πίνουν είτε ζεστό είτε κρύο, ενώ κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο του καφέ μού έχουν αναφέρει και κάποιους ευφάνταστους τρόπους χρήσης.
Επίσης, ορισμένοι άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι ενώ αρχικά τους ενοχλούσε η πικρή γεύση του, μετά από λίγες ημέρες την συνήθισαν, ενώ στην πορεία τους ήταν αρεστή.
Εάν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε με γλυκαντικά, φροντίστε να είναι κάποια από τις πραγματικά υγιεινές επιλογές όπως χαρουπόμελο ή πετιμέζι, ενώ αποφύγετε το αγελαδινό γάλα, είτε πίνετε τσάι είτε πίνετε καφέ, διότι αναστέλλει σημαντικά ή πλήρως την απορρόφηση των θρεπτικών σημαντικών. Για το γάλα σόγιας φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά φροντίστε να επιλέξετε βιολογικό.
Να αποφεύγετε να το πίνετε μαζί με αλκοόλ διότι το αλκοόλ μειώνει την δραστικότητα του. Εάν δεν είναι εφικτό να διακόψετε το αλκοόλ, τότε ιδανικά να απέχει τουλάχιστον μία ώρα από την λήψη γανοδέρματος.
Γανόδερμα συνδυαστική χρήση
Σχετικά με το πώς να πίνετε το γανόδερμα όταν το συνδυάζετε με άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια, δείτε την ενότητα για την μυκοθεραπεία.
Τώρα, επιστρέφοντας στο θέμα του παρόντος άρθρου, παρόλο που θεωρώ ότι δεν έχει σημασία πώς το πίνω εγώ, αλλά ο κάθε άνθρωπος να επιλέξει τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα, η χρήση που κάνω είναι η εξής:
Για λόγους ευκολίας, χρησιμοποιώ συνήθως την κάψουλα, αλλά ενίοτε χρησιμοποιώ και την σκόνη δεδομένου ότι η πικρή του γεύση δεν με ενοχλεί, και πλέον μπορώ να πω ότι την έχω συνηθίσει.
Το γανόδερμα το πίνω μαζί με νερό (είτε αφορά τις κάψουλες είτε αφορά την σκόνη).
Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να χρησιμοποιηθεί το γανόδερμα. Για παράδειγμα, μπορεί να προστεθεί :
- στον χυμό,
- στο σμούθι,
- στο πρωινό π.χ. στις νιφάδες βρώμης ή άλλων δημητριακών,
- στην πουτίγκα,
- στα ωμοφαγικά γλυκά,
- στις σούπες,
- στις σάλτσες,
- στην σαλάτα.
Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις φυσικές μάσκες προσώπου που φτιαχνονται με σπιτικά υλικά. Δείτε ορισμένους τρόπους χρήσης.
Γανόδερμα πώς να το πίνω ως σκόνη ή κάψουλες
Εάν ξεκινάτε τώρα να λαμβάνετε το γανόδερμα, το ιδανικό είναι να το πίνετε αμέσως μετά τα γεύματα για τις πρώτες 2 εβδομάδες, και από την 3η εβδομάδα και μετά, να το πίνετε 30' ή περισσότερο πριν από τα γεύματα.
Κάποιες διαφοροποιήσεις μπορεί να υπάρξουν ανάλογα το προφίλ του εκάστοτε ανθρώπου, τις ανάγκες που έχει και για ποιον λόγο το χρησιμοποιεί. Δείτε τον τρόπο χρήσης. Εάν δεν έχετε τον χρόνο ή την διάθεση να διαβάσετε όλη την διαθέσιμη πληροφορία, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε ώστε να αποκτήσετε ένα πιο εξατομικευμένο πρόγραμμα.
Γανόδερμα πώς να το πίνω ως ρόφημα, τσάι ή με καφέ
- ως ρόφημα: το γανόδερμα μπορείτε να το πίνετε ως ρόφημα κάνοντας την χρήση των τσιπς. Δείτε και ένα μικρό άρθρο για το γανόδερμα ως ρόφημα.
- τσάι: Από τα ροφήματα, επιλέγω το τσάι, και ο τρόπος με τον οποίο το πίνω είναι ο εξής:
από το προηγούμενο βράδυ, βάζω σε μία μεγάλη κανάτα 1 φακελάκι και την γεμίζω με νερό. Το πρωί έχω έτοιμο τσάι για όλη την ημέρα, το οποίο λαμβάνω με απόσταση 1 ώρα από τα γεύματα.
Το τσάι ποτέ δεν το πίνω με βραστό νερό διότι καταστρέφεται σημαντικό μέρος από τις θρεπτικές ιδιότητες που εμφανίζει το γανόδερμα, ενώ μία μελέτη έδειξε ότι αυτό ισχύει και για το τσάι.
- Τώρα, σχετικά με τον καφέ :
λόγω του ότι δεν πίνω καφέ (είναι ζήτημα αν σε όλη μου την ζωή έχω πιει 5 φορές καφέ, και αυτές ως φοιτητής), δεν γνωρίζω ποια είναι τα μυστικά της βέλτιστης προετοιμασίας του.
Σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια και με το τσάι, δηλαδή δεν πρέπει να γίνεται χρήση βραστού νερού, αλλά ζεστού, δηλαδή να μπορεί να καταναλωθεί χωρίς να καίγεται η γλώσσα.
Αρκετοί άνθρωποι μού έχουν αναφέρει ότι τον πίνουν είτε ζεστό είτε κρύο, ενώ κάποιοι άνθρωποι που εργάζονται στον χώρο του καφέ μού έχουν αναφέρει και κάποιους ευφάνταστους τρόπους χρήσης.
Επίσης, ορισμένοι άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι ενώ αρχικά τους ενοχλούσε η πικρή γεύση του, μετά από λίγες ημέρες την συνήθισαν, ενώ στην πορεία τους ήταν αρεστή.
Εάν επιλέγετε να χρησιμοποιήσετε με γλυκαντικά, φροντίστε να είναι κάποια από τις πραγματικά υγιεινές επιλογές όπως χαρουπόμελο ή πετιμέζι, ενώ αποφύγετε το αγελαδινό γάλα, είτε πίνετε τσάι είτε πίνετε καφέ, διότι αναστέλλει σημαντικά ή πλήρως την απορρόφηση των θρεπτικών σημαντικών. Για το γάλα σόγιας φαίνεται ότι δεν ισχύει αυτό, αλλά φροντίστε να επιλέξετε βιολογικό.
Να αποφεύγετε να το πίνετε μαζί με αλκοόλ διότι το αλκοόλ μειώνει την δραστικότητα του. Εάν δεν είναι εφικτό να διακόψετε το αλκοόλ, τότε ιδανικά να απέχει τουλάχιστον μία ώρα από την λήψη γανοδέρματος.
Γανόδερμα συνδυαστική χρήση
Σχετικά με το πώς να πίνετε το γανόδερμα όταν το συνδυάζετε με άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια, δείτε την ενότητα για την μυκοθεραπεία.
3. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ
Το μανιτάρι γανόδερμα λούσιντουμ (Ganoderma lucidum), το οποίο είναι γνωστό επίσης ως ρέισι (reishi) ή λινγκτζί (lingzhi), έχει διάφορες ονομασίες, και σύμφωνα με την σύγχρονη επιστημονική έρευνα προσφέρει ένα σημαντικό εύρος ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία.
Πιο συγκεκριμένα:
- ρυθμίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος να λειτουργεί εντός των φυσιολογικών ορίων, έτσι ώστε ούτε να είναι υποτονικό αλλά ούτε και να βρίσκεται σε υπερδιέγερση.
- αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, και μπορεί καταπολεμήσει το αίσθημα της κόπωσης,
- βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης,
- συνεισφέρει θετικά στην μείωση της χοληστερόλης,
- μειώνει την φλεγμονή,
- σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.και βιοενεργών συστατικών
- αντιδιαβητικές και αντιαθηροσκληρωτικές επιδράσεις
Περισσότερες πληροφορίες για το γανόδερμα
Όταν πίνετε μακροχρόνια το γανόδερμα, θα ενδυναμωθεί η υγεία σας και θα αυξηθεί η ενέργεια σας. Ιδανικά, να κάνετε περιοδικές διακοπές στην χρήση του. Προσωπικά, πίνω το γανόδερμα για 6 συνεχόμενους μήνες, και μετά κάνω διακοπή για 4 εβδομάδες.
Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι μού έχουν αναφέρει ότι όταν σταματούν να πίνουν το γανόδερμα για 4 εβδομάδες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πάλι τα συμπτώματα που τους απασχολούσαν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να το ξεκινήσουν νωρίτερα και ας στοχεύουν η διακοπή τους να διαρκεί 1 έως 2 εβδομάδες.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
- ISO 9001
- ISO 14001
- Therapeutic Goods Administration
- HACCP
- Good Manufacturing Practice (GMP)
- Αριθμός Πρωτοκόλλου Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 12584/16-02-2012
- Διάθεση σε περισσότερες από 40 χώρες.
- Βιολογική φάρμα,
- Χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης ή χρωστικές ουσίες,
- Βίγκαν,
Δείτε όλες τις πιστοποιήσεις.
4. ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ
α. Εκπαίδευση στα φαρμακευτικά μανιτάρια, συμπεριλαμβανομένου του γανοδέρματος.
β. Στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας
γ. Εξατομικευμένη δοσολογία, τρόπος χρήσης και διάρκεια λήψης
Πλήρες βιογραφικό.
Για περισσότερες πληροφορίες ή εξατομικευμένη υποστήριξη, κάντε κλικ εδώ.
Το μανιτάρι γανόδερμα λούσιντουμ (Ganoderma lucidum), το οποίο είναι γνωστό επίσης ως ρέισι (reishi) ή λινγκτζί (lingzhi), έχει διάφορες ονομασίες, και σύμφωνα με την σύγχρονη επιστημονική έρευνα προσφέρει ένα σημαντικό εύρος ευεργετικών επιδράσεων στην υγεία.
Πιο συγκεκριμένα:
- ρυθμίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος να λειτουργεί εντός των φυσιολογικών ορίων, έτσι ώστε ούτε να είναι υποτονικό αλλά ούτε και να βρίσκεται σε υπερδιέγερση.
- αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, και μπορεί καταπολεμήσει το αίσθημα της κόπωσης,
- βελτιώνει την λειτουργία της μνήμης,
- συνεισφέρει θετικά στην μείωση της χοληστερόλης,
- μειώνει την φλεγμονή,
- σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών.και βιοενεργών συστατικών
- αντιδιαβητικές και αντιαθηροσκληρωτικές επιδράσεις
Περισσότερες πληροφορίες για το γανόδερμα
Όταν πίνετε μακροχρόνια το γανόδερμα, θα ενδυναμωθεί η υγεία σας και θα αυξηθεί η ενέργεια σας. Ιδανικά, να κάνετε περιοδικές διακοπές στην χρήση του. Προσωπικά, πίνω το γανόδερμα για 6 συνεχόμενους μήνες, και μετά κάνω διακοπή για 4 εβδομάδες.
Ωστόσο, αρκετοί άνθρωποι μού έχουν αναφέρει ότι όταν σταματούν να πίνουν το γανόδερμα για 4 εβδομάδες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται πάλι τα συμπτώματα που τους απασχολούσαν. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούν να το ξεκινήσουν νωρίτερα και ας στοχεύουν η διακοπή τους να διαρκεί 1 έως 2 εβδομάδες.
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
- ISO 9001
- ISO 14001
- Therapeutic Goods Administration
- HACCP
- Good Manufacturing Practice (GMP)
- Αριθμός Πρωτοκόλλου Γνωστοποίησης στον ΕΟΦ: 12584/16-02-2012
- Διάθεση σε περισσότερες από 40 χώρες.
- Βιολογική φάρμα,
- Χωρίς πρόσθετα, συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης ή χρωστικές ουσίες,
- Βίγκαν,
Δείτε όλες τις πιστοποιήσεις.
4. ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗ ΑΞΙΑ
α. Εκπαίδευση στα φαρμακευτικά μανιτάρια, συμπεριλαμβανομένου του γανοδέρματος.
β. Στέλεχος διατροφής και διαιτολογίας
γ. Εξατομικευμένη δοσολογία, τρόπος χρήσης και διάρκεια λήψης
Πλήρες βιογραφικό.
Για περισσότερες πληροφορίες ή εξατομικευμένη υποστήριξη, κάντε κλικ εδώ.
Δείτε επίσης τα εξής:
- Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος χρήσης για το γανόδερμα
- Ενισχυμένος καφές με γανόδερμα
- Έχει το γανόδερμα παρενέργειες ;
- που βρίσκω γανόδερμα σε κάψουλες
- ποιες ακριβώς είναι οι ιδιότητες που εμφανίζει το γανόδερμα
- μπορεί το γανόδερμα να χρησιμοποιηθεί στην ομοιοπαθητική
- πιστοποιημένο γανόδερμα από την εταιρεία DXN
- Ποιος είναι ο βέλτιστος τρόπος χρήσης για το γανόδερμα
- Ενισχυμένος καφές με γανόδερμα
- Έχει το γανόδερμα παρενέργειες ;
- που βρίσκω γανόδερμα σε κάψουλες
- ποιες ακριβώς είναι οι ιδιότητες που εμφανίζει το γανόδερμα
- μπορεί το γανόδερμα να χρησιμοποιηθεί στην ομοιοπαθητική
- πιστοποιημένο γανόδερμα από την εταιρεία DXN