Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι φυτοφάγοι (vegetarians) είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερα αποθέματα σιδήρου (φερριτίνη) σε σύγκριση με τους μη φυτοφάγους.
Ωστόσο, δεδομένου ότι τα υψηλά αποθέματα σιδήρου αποτελούν παράγοντα κινδύνου για ορισμένες μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2, συνιστάται όχι μόνο οι φυτοφάγοι αλλά και οι μη-φυτοφάγοι να ελέγχουν τακτικά το σίδηρο τους και να βελτιώνουν τη διατροφή τους όσον αφορά το περιεχόμενο και την βιοδιαθεσιμότητα του σιδήρου καταναλώνοντας περισσότερα φυτά και λιγότερο κρέας. Crit Rev Food Sci Nutr. 2018 May 24;58(8):1359-1374. doi: 10.1080/10408398.2016.1259210. Epub 2017 Jul 5. The effect of vegetarian diets on iron status in adults: A systematic review and meta-analysis. Haider LM1, Schwingshackl L2, Hoffmann G3, Ekmekcioglu C1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27880062 Comments are closed.
|
Categories
All
Κατηγορίες
|