Τα μανιτάρια είναι ένα θαυμάσιο σύστημα οργανισμών, τα οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Τα μανιτάρια είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Βιοσυνθέτουν το δικό τους φαγητό από υπολείμματα γεωργικών καλλιεργειών, τα οποία διαφορετικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν κινδύνους για την δημόσια υγεία.
Σωζόμενα αρχεία δείχνουν ότι εδώ και αιώνες υπάρχει η συνεχής χρήση ορισμένων μανιταριών, π.χ., Lentinus edodes, Ganoderma lucidum, και Cordyceps sinensis. Η παρούσα ανασκόπηση παρουσιάζει τις χρήσεις των μανιταριών ως τρόφιμο, συμπλήρωμα διατροφής (τονωτικό), και στην ιατρική. Η τακτική πρόσληψη μανιταριών μπορεί να μας κάνει πιο υγιείς, ευτυχισμένους, και να μας βοηθήσει να ζήσουμε περισσότερο. Μια ποικιλία από μανιτάρια έχουν χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά σε πολλούς διαφορετικούς πολιτισμούς για τη διατήρηση της υγείας και στην πρόληψη και θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Συνολικά 126 φαρμακευτικές λειτουργίες πιστεύεται ότι προσδίδουν τα φαρμακευτικά μανιτάρια όπως αντικαρκινικές, ανοσορρυθμιστικές, αντιοξειδωτικές, καρδιαγγειακές, αντι-υπερχοληστερολαιμίας, αντι-ιικές, αντιβακτηριακές, αντι-παρασιτικές, ενάντια στους μύκητες, αποτοξίνωση, ηπατοπροστατευτικές, και αντι-διαβητικές. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στους πολυσακχαρίτες των μανιταριών. Ειδικότερα, το πιο σημαντικό για τη σύγχρονη ιατρική είναι οι πολυσακχαρίτες με αντικαρκινικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες. Αρκετοί από τους πολυσακχαρίτες μανιταριών έχουν προχωρήσει στη φάσης Ι, II, και III σε κλινικές μελέτες και χρησιμοποιούνται ευρέως και με επιτυχία ως φάρμακα στην Ασία για τη θεραπεία διαφόρων καρκίνων και άλλων ασθενειών. Πηγή Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας & Εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη των ΗΠΑ
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
|