Ι. Συστατικά Τα συστατικά της υγιεινής λιχουδιάς είναι απλά, η προετοιμασία εύκολη και το τελικό αποτέλεσμα ιδιαίτερα λαχταριστό !
Β. Ενισχυμένη (!) Εκδοχή Όπως και η "Α. Βασική Εκδοχή" και επιπλέον προσθέτουμε ένα ή όλα από τα παρακάτω συστατικά: 1. 50 γρ. από ένα είδος αποξηραμένου φρούτου της επιλογής μας π.χ. σταφίδες, κράνμπερι, χουρμάδες, δαμάσκηνα κ.ά. 2. 50 γρ. από ένα είδος ανάλατου & άψητου ξηρού καρπού της επιλογής μας π.χ. κάσιους, αμύγδαλα, ηλιόσπορο αποφλοιωμένο κ.ά. 3. 1 κ. γλυκού γλυκαντική ουσία της επιλογής μας (σιρόπι αγαύης, μέλι, στέβια, σιρόπι σφενδάμου, μελάσα) 4. 1 κ. σούπας χυμό λεμονιού ή φυτικό γάλα (αμυγδάλου, σόγιας ή καρύδας) Οι ποσότητες είναι η προσωπική μου επιλογή και, ως εκ τούτου, καθαρά ενδεικτικές. Προσαρμόστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Από τα προαιρετικά υλικά, προσθέτουμε όποια θέλουμε και σε όση ποσότητα επιθυμούμε. Πειραματιστείτε για να δείτε τις σας ταιριάζει καλύτερα ! ΙΙ. Οδηγίες Δημιουργίας σε 3 Στάδια A. Προμηθευόμαστε τα υλικά της εκδοχής που επιλέξαμε
Β. προετοιμασία : 1. βάζουμε την αγαπημένη μας μουσική ή ανοίγουμε το ραδιόφωνο στον αγαπημένο μας σταθμό ! 2. σκεφτόμαστε πώς θα νιώθουμε όταν θα απολαμβάνουμε το παγωτό μας ! Γ. εκτέλεση : Σε περίπτωση που επιλέξετε την απλή εκδοχή, απλά μην κάνετε τα βήματα που έχουν ως σήμανση τον αστερίσκο «*». 1. κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις ρίχνουμε μέσα στο μούλτι 2. Χτυπάμε τις μπανάνες μέχρι οι ροδέλες να χάσουν το σχήμα τους *3. Ρίχνουμε το φυτικό γάλα που επιλέξαμε ή το χυμό λεμονιού και χτυπάμε 3 - 4 βόλτες 4. Προσθέτουμε την χαρουπόσκονη (για το σοκολατένιο χρώμα !) και χτυπάμε ώστε να γίνουν μία ενιαία κρέμα. *5. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα, τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει ή/και τους ξηρούς καρπούς που επιθυμούμε. Χτυπάμε ακόμα 3 - 4 βόλτες 6. Προσθέτουμε το γανοδερμα. Εάν το έχετε προμηθευτεί στην συσκευασία με τις κάψουλες, τότε χρειαζόμαστε 4 κάψουλες (κάθε κάψουλα περιέχει 0.27 γρ γανοδερμα) ή εάν έχετε προμηθευτεί το γανοδερμα στην συσκευασία της σκόνης, χρησιμοποιήστε τον δοσομετρητή. Χτυπάμε 3 - 4 βόλτες 7. Βάζουμε το μείγμα σε ένα σκεύος με καπάκι και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 12 ώρες ή περισσότερες. (ανάλογα τον καταψύκτη ίσως απαιτούνται διαφορετικές ώρες για να παγώσει το μείγμα). *8. Βάζουμε μία ή δύο μπάλες και προσθέτουμε από πάνω την γλυκαντική ουσία της επιλογής μας. Απολαύστε χωρίς ενοχές γιατί τρώτε υγιεινό παγωτό με γανοδερμα !
0 Comments
Your comment will be posted after it is approved.
Leave a Reply. |
|