ΤΖΙΤΖΙΦΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Πλούσια σε φυτικές ίνες, με αφθονία βιοενεργών ενώσεων |
Λόγω του ότι έχουν 4 έως 40 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι, έχουν χαρακτηριστεί ως |
Σε προσφορά |
ΤΖΙΤΖΙΦΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Η ρήση του Ιπποκράτη «Αφήστε την τροφή να είναι το φάρμακο σας και το φάρμακο να είναι η τροφή σας» παραμένει εξαιρετικά επίκαιρη. Τα τζίτζιφα διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα από βιολογικές δράσεις και ιδιότητες, με αρκετές από αυτές να είναι ζωτικές για την υγεία. Τα τζίτζιφα αποτελούν σημαντικά συστατικά σε πολλά κινέζικα και κορεάτικα βοτανικά φάρμακα. Μερικά από τα οφέλη που έχουν τα τζίτζιφα για την υγεία είναι τα εξής: |
Πλούσια σε φυτικές ίνες:
Οι φυτικές ίνες αποτελούν ευρέως αναγνωρισμένα θρεπτικά συστατικά για την ανθρώπινη υγεία.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος ρυθμίζοντας την μικροχλωρίδα του εντέρου, ενώ συσχετίστηκαν με προστατευτική επίδραση στη νόσο Κρον, καθώς και με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και παχυσαρκίας.
Άριστη πηγή βιταμίνης C:
100 γραμμάρια φρέσκα τζίτζιφα περιέχουν 69 mg βιταμίνης C, η οποία αντιστοιχεί στο 77% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης.
Η βιταμίνη C είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον άνθρωπο και αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Η βιταμίνη C συμβάλλει στην άμυνα του ανοσοποιητικού και η ανεπάρκεια της οδηγεί σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.
Άφθονες βιοενεργές ενώσεις:
Εκτός από βιταμίνη C, τα τζίτζιφα περιέχουν άφθονες βιοενεργές ενώσεις, όπως φαινολικά, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, τριτερπενοειδή οξέα, αλκαλοειδή και γλυκοσιδικές ενώσεις.
Τα φλαβονοειδή, οι σαπωνίνες και οι πολυσακχαρίτες από τα τζίτζιφα αναφέρθηκε ότι έχουν ηρεμιστική δράση και νευροπροστατευτική λειτουργία.
Δραστικότητες:
Πρόσφατες φυτοχημικές μελέτες για τα τζίτζιφα έχουν ρίξει φως στις βιολογικές τους επιδράσεις, όπως αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, ενάντια στην παχυσαρκία, ανοσοδιεγερτικές, αντιοξειδωτικές, ηπατοπροστατευτικές και γαστροπροστατευτικές.
Επίσης, προκαταρκτικά πειράματα in vitro έχουν δείξει ότι εκχυλίσματα από τα τζίτζιφα μειώνουν την συσσώρευση λίπους, ενώ εκχύλισμα από τα τζίτζιφα έδειξε ότι μετριάζει τις επιπλοκές του διαβήτη όπως η νευροπάθεια.
Βετουλινικό οξύ:
Τα τζίτζιφα περιέχουν βετουλινικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντι-ιικές και αντικαρκινικές επιδράσεις του.
Επίσης, το βετουλινικό οξύ έχει δείξει μια ποικιλία βιολογικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων, όπως η αναστολή του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), αντιβακτηριδιακές, ανθελονοσιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιελμινθικές, αντι-ερπητικές (HSV-1) και αντικαρκινικές δράσεις.
Ο βασιλιάς της βιταμίνης c:
Τα τζίτζιφα έχουν χαρακτηριστεί ως "ο βασιλιάς της βιταμίνης c" και ως "φυσικό συμπλήρωμα βιταμίνης C".
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πλήθος μετρήσεων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C που περιέχουν 100 γραμμάρια φρέσκα τζίτζιφα κυμαίνεται από 200 mg έως ακόμα και σχεδόν 2.000 mg ! Για την ακρίβεια, 1.980,1 mg.
Αυτό σημαίνει ότι περιέχει 3,77 έως 37,4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι.
Αυτά τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι η τιμή που δίνει η βάση δεδομένων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, δηλαδή 69 mg, χρειάζεται να επικαιροποιηθεί, ιδίως όταν η τελευταία ενημέρωση που έκαναν ήταν πριν από 40 χρόνια.
Η βιταμίνη C που περιέχουν 100 γραμμάρια αποξηραμένα τζίτζιφα είναι 218 mg, σύμφωνα με μέτρηση του 2015.
ΤΖΙΤΖΙΦΑ ΠΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ
Τα τζίτζιφα είναι ευκολοχώνευτα και μπορούμε να τα προσθέσουμε στην διατροφή μας ως γλύκισμα στην αποξηραμένη τους μορφή.
Επίσης, τα τζίτζιφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές ζαχαροπλαστικής, σε κέικ, σε κομπόστες, σε καραμέλες καθώς και στο ψωμί.
Προσθέστε τα λοιπόν στα καθημερινά σας γεύματα ή σνακ και επωφεληθείτε από τα άφθονα οφέλη τους για την υγεία.
Οι φυτικές ίνες αποτελούν ευρέως αναγνωρισμένα θρεπτικά συστατικά για την ανθρώπινη υγεία.
Μελέτες έχουν αποδείξει ότι προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος ρυθμίζοντας την μικροχλωρίδα του εντέρου, ενώ συσχετίστηκαν με προστατευτική επίδραση στη νόσο Κρον, καθώς και με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και παχυσαρκίας.
Άριστη πηγή βιταμίνης C:
100 γραμμάρια φρέσκα τζίτζιφα περιέχουν 69 mg βιταμίνης C, η οποία αντιστοιχεί στο 77% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης.
Η βιταμίνη C είναι ένα από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τον άνθρωπο και αποτελεί ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Η βιταμίνη C συμβάλλει στην άμυνα του ανοσοποιητικού και η ανεπάρκεια της οδηγεί σε εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και μεγαλύτερη ευαισθησία σε λοιμώξεις.
Άφθονες βιοενεργές ενώσεις:
Εκτός από βιταμίνη C, τα τζίτζιφα περιέχουν άφθονες βιοενεργές ενώσεις, όπως φαινολικά, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες, τριτερπενοειδή οξέα, αλκαλοειδή και γλυκοσιδικές ενώσεις.
Τα φλαβονοειδή, οι σαπωνίνες και οι πολυσακχαρίτες από τα τζίτζιφα αναφέρθηκε ότι έχουν ηρεμιστική δράση και νευροπροστατευτική λειτουργία.
Δραστικότητες:
Πρόσφατες φυτοχημικές μελέτες για τα τζίτζιφα έχουν ρίξει φως στις βιολογικές τους επιδράσεις, όπως αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις, ενάντια στην παχυσαρκία, ανοσοδιεγερτικές, αντιοξειδωτικές, ηπατοπροστατευτικές και γαστροπροστατευτικές.
Επίσης, προκαταρκτικά πειράματα in vitro έχουν δείξει ότι εκχυλίσματα από τα τζίτζιφα μειώνουν την συσσώρευση λίπους, ενώ εκχύλισμα από τα τζίτζιφα έδειξε ότι μετριάζει τις επιπλοκές του διαβήτη όπως η νευροπάθεια.
Βετουλινικό οξύ:
Τα τζίτζιφα περιέχουν βετουλινικό οξύ, το οποίο είναι γνωστό για τις αντι-ιικές και αντικαρκινικές επιδράσεις του.
Επίσης, το βετουλινικό οξύ έχει δείξει μια ποικιλία βιολογικών και φαρμακευτικών ιδιοτήτων, όπως η αναστολή του ιού της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), αντιβακτηριδιακές, ανθελονοσιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιελμινθικές, αντι-ερπητικές (HSV-1) και αντικαρκινικές δράσεις.
Ο βασιλιάς της βιταμίνης c:
Τα τζίτζιφα έχουν χαρακτηριστεί ως "ο βασιλιάς της βιταμίνης c" και ως "φυσικό συμπλήρωμα βιταμίνης C".
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πλήθος μετρήσεων έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C που περιέχουν 100 γραμμάρια φρέσκα τζίτζιφα κυμαίνεται από 200 mg έως ακόμα και σχεδόν 2.000 mg ! Για την ακρίβεια, 1.980,1 mg.
Αυτό σημαίνει ότι περιέχει 3,77 έως 37,4 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το λεμόνι.
Αυτά τα δεδομένα συνηγορούν στο ότι η τιμή που δίνει η βάση δεδομένων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, δηλαδή 69 mg, χρειάζεται να επικαιροποιηθεί, ιδίως όταν η τελευταία ενημέρωση που έκαναν ήταν πριν από 40 χρόνια.
Η βιταμίνη C που περιέχουν 100 γραμμάρια αποξηραμένα τζίτζιφα είναι 218 mg, σύμφωνα με μέτρηση του 2015.
ΤΖΙΤΖΙΦΑ ΠΩΣ ΤΡΩΓΕΤΑΙ
Τα τζίτζιφα είναι ευκολοχώνευτα και μπορούμε να τα προσθέσουμε στην διατροφή μας ως γλύκισμα στην αποξηραμένη τους μορφή.
Επίσης, τα τζίτζιφα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνταγές ζαχαροπλαστικής, σε κέικ, σε κομπόστες, σε καραμέλες καθώς και στο ψωμί.
Προσθέστε τα λοιπόν στα καθημερινά σας γεύματα ή σνακ και επωφεληθείτε από τα άφθονα οφέλη τους για την υγεία.