18/11/2020
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2020
Acai : σύνοψη μελετών σε ανθρώπους
2020
- Ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της οξειδωτικής βλάβης του DNA στο σπέρμα
- Πολτός acai ως διατροφική στρατηγική για την πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης, τη βελτίωση της οξειδωτικής κατάστασης και τη ρύθμιση του γαλακτικού σε ποδηλάτες
- Χυμός acai και χυμός juçara βελτίωσαν τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης και την αντιοξειδωτική άμυνα υγιών ενηλίκων σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη 4 εβδομάδων
- Επιδράσεις μιας υποενεργειακής διατροφής που σχετίζεται με την κατανάλωση πολτού acai στην αντιοξειδωτική κατάσταση, στο οξειδωτικό στρες και τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες σε υπέρβαρα, δυσλιπιδαιμικά άτομα
2019
- Μια νέα βαφή βασισμένη σε ανθοκυανίνες από το φρούτο acai για χρωμοβιτρεκτομή: αποτελέσματα κλινικής δοκιμής
2018
- Η κατανάλωση ροφήματος acai βελτιώνει την φλεγμονή αλλά όχι τον μεταβολισμό της γλυκόζης ή των λιπιδίων σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο: μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή
- Δοκιμή φάσης ΙΙ για τον χυμό acai σε βιοχημικά υποτροπιάζοντα καρκίνο του προστάτη
2017
- Η διατροφική πρόσληψη Acai (Euterpe oleracea Mart.) επιδρά σε λιπίδια πλάσματος, απολιποπρωτεΐνες, λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας και μεταβολισμό οξειδοαναγωγής: Μια προοπτική μελέτη σε γυναίκες.
2016
- Η κατανάλωση ενός πλούσιου σε φλαβονοειδή γεύματος acai σχετίζεται με άμεσες βελτιώσεις στην αγγειακή λειτουργία και μείωση της ολικής οξειδωτικής κατάστασης σε υγιείς υπέρβαρους άνδρες.
- Η διατροφική πρόσληψη πολτού Acai βελτιώνει τα κυτταρικά αντιοξειδωτικά ένζυμα και τους βιοδείκτες ορού σε υγιείς γυναίκες
2015
- Η κατανάλωση λειτουργικού ροφήματος acai μειώνει το μυϊκό στρες και βελτιώνει την ανοχή στην προσπάθεια από ελίτ αθλητές: μια τυχαιοποιημένη μελέτη ελεγχόμενης παρέμβασης
- Επιδράσεις από χυμό με βάση τα μούρα acai στην αντιοξειδωτική αμυντική ικανότητα του αίματος και στο προφίλ των λιπιδίων σε νεαρούς αθλητές δρόμου μετ'εμπόδιων. Μια πιλοτική μελέτη
2011
- Μείωση του πόνου και βελτίωση στο εύρος κίνησης μετά από καθημερινή κατανάλωση μείγματος πολτού acai (ενισχυμένου με πολυφαινόλες) και χυμού μούρων.
- Επιδράσεις παρασκευάσματος μούρων Açai στις μεταβολικές παραμέτρους σε έναν υγιή υπέρβαρο πληθυσμό: μια πιλοτική μελέτη.
2008
- Φαρμακοκινητική των ανθοκυανινών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων μετά την κατανάλωση πλούσιου σε ανθοκυανίνες χυμού και πολτού Acai σε υγιείς εθελοντές.
- Ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της οξειδωτικής βλάβης του DNA στο σπέρμα
- Πολτός acai ως διατροφική στρατηγική για την πρόληψη της οξειδωτικής βλάβης, τη βελτίωση της οξειδωτικής κατάστασης και τη ρύθμιση του γαλακτικού σε ποδηλάτες
- Χυμός acai και χυμός juçara βελτίωσαν τα επίπεδα της HDL χοληστερόλης και την αντιοξειδωτική άμυνα υγιών ενηλίκων σε μια τυχαιοποιημένη μελέτη 4 εβδομάδων
- Επιδράσεις μιας υποενεργειακής διατροφής που σχετίζεται με την κατανάλωση πολτού acai στην αντιοξειδωτική κατάσταση, στο οξειδωτικό στρες και τους φλεγμονώδεις βιοδείκτες σε υπέρβαρα, δυσλιπιδαιμικά άτομα
2019
- Μια νέα βαφή βασισμένη σε ανθοκυανίνες από το φρούτο acai για χρωμοβιτρεκτομή: αποτελέσματα κλινικής δοκιμής
2018
- Η κατανάλωση ροφήματος acai βελτιώνει την φλεγμονή αλλά όχι τον μεταβολισμό της γλυκόζης ή των λιπιδίων σε άτομα με μεταβολικό σύνδρομο: μια τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή
- Δοκιμή φάσης ΙΙ για τον χυμό acai σε βιοχημικά υποτροπιάζοντα καρκίνο του προστάτη
2017
- Η διατροφική πρόσληψη Acai (Euterpe oleracea Mart.) επιδρά σε λιπίδια πλάσματος, απολιποπρωτεΐνες, λιποπρωτεΐνη υψηλής πυκνότητας και μεταβολισμό οξειδοαναγωγής: Μια προοπτική μελέτη σε γυναίκες.
2016
- Η κατανάλωση ενός πλούσιου σε φλαβονοειδή γεύματος acai σχετίζεται με άμεσες βελτιώσεις στην αγγειακή λειτουργία και μείωση της ολικής οξειδωτικής κατάστασης σε υγιείς υπέρβαρους άνδρες.
- Η διατροφική πρόσληψη πολτού Acai βελτιώνει τα κυτταρικά αντιοξειδωτικά ένζυμα και τους βιοδείκτες ορού σε υγιείς γυναίκες
2015
- Η κατανάλωση λειτουργικού ροφήματος acai μειώνει το μυϊκό στρες και βελτιώνει την ανοχή στην προσπάθεια από ελίτ αθλητές: μια τυχαιοποιημένη μελέτη ελεγχόμενης παρέμβασης
- Επιδράσεις από χυμό με βάση τα μούρα acai στην αντιοξειδωτική αμυντική ικανότητα του αίματος και στο προφίλ των λιπιδίων σε νεαρούς αθλητές δρόμου μετ'εμπόδιων. Μια πιλοτική μελέτη
2011
- Μείωση του πόνου και βελτίωση στο εύρος κίνησης μετά από καθημερινή κατανάλωση μείγματος πολτού acai (ενισχυμένου με πολυφαινόλες) και χυμού μούρων.
- Επιδράσεις παρασκευάσματος μούρων Açai στις μεταβολικές παραμέτρους σε έναν υγιή υπέρβαρο πληθυσμό: μια πιλοτική μελέτη.
2008
- Φαρμακοκινητική των ανθοκυανινών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων μετά την κατανάλωση πλούσιου σε ανθοκυανίνες χυμού και πολτού Acai σε υγιείς εθελοντές.